Puck en Tess

Hoogste tijd om Puck en Tess voor te stellen. Puck en Tess zijn onze 2 ruwharige Jack Russell Terriƫrs.

Puck is op 13 mei 2000 in Asperen geboren bij de kennel “of the Hunters Pride”. 
Op dinsdag 18 juli 2000 is ze bij ons komen wonen. Ik weet nog goed dat we haar gingen halen. Ze vond het prachtig in de auto. Ze probeerde zo veel mogelijk naar buiten te kijken en als ze te moe werd, sliep ze lekker op mijn schoot. Eenmaal in Drunen had ze haar draai snel gevonden.

De eerste 3 jaar dat we Puck hadden, gingen we nog elk weekend met onze zeilboot op pad en Puck ging natuurlijk ook mee. 
Een van de eerste zeiltochtjes van Puck
Een van de laatste keren dat ze aan boord was.
Tess is op 23 september 2003 in Scherpenisse geboren bij de kennel “van het Insula Maris”. 
Op zaterdag 15 november 2003 hebben we haar opgehaald. We kwamen er al snel achter dat Tess auto rijden verschrikkelijk vond. De hele rit van Scherpenisse naar Drunen heeft ze zitten trillen en zachtjes zitten jammeren (het heeft maanden geduurd voor ze een beetje aan autorijden gewend was). Eenmaal thuis was dat gelukkig snel vergeten. 
Zeker omdat er al “iemand” was waar lekker bij in de mand kon kruipen (Puck vond het eigenlijk maar niets).
Al gauw had ze een paar favoriete plekjes in huis (niet noodzakelijk haar eigen mand).

De dames moesten wel even aan elkaar wennen, maar over sommige dingen waren ze het snel eens.

Puck is een slim dametje dat overal goed over na denkt. Als er wat te halen valt, dan heeft ze dat snel in de gaten. Aanhalen mag, maar alleen als het haar uitkomt. Zoals een Jack Russell betaamt flink eigenwijs.
Tess is een heel ander verhaal. We omschrijven haar meestal als een ongeleide projectiel. Echt nadenken, nee dat doet ze niet. De puppycursus met haar ging nog wel, maar het examen van de cursus EG heb ik maar niet eens geprobeerd. Hopeloos is ze wat dat betreft.
Stapelgek op water, graven en tennisballen. Dat laatste heeft er jammer genoeg toe geleid dat we vorige jaar februari op 5 kiezen na al haar tanden en kiezen hebben moeten laten trekken. 
Niet te veel met tennisballen spelen
Ze waren tot op het tandvlees afgesleten en ontstoken. Dus een voorzichtige waarschuwing als je hond ook met tennisballen speelt!

Als we tijdens het wandelen een (modder)plas tegenkomen, dan zal Puck er eigenlijk altijd omheen lopen, Tess gaat er recht doorheen en bij voorkeur nog een keer heen en terug.
Tess, dol op water
09-07-2015 Naschrift
Inmiddels zijn beide dames niet meer bij ons.  Puck is op 15 juli 2014 ingeslapen en Tess op 9 juni 2015. Het huis is leeg zo.

1 opmerking:

  1. Leuk om alles zo een keer bij elkaar te zien! Waren ze nog steeds maar zo klein en schattig.

    Xx,
    Muis

    BeantwoordenVerwijderen