donderdag 14 november 2013

Regiodag Quiltersgilde

Zoals al eerder gemeld, ben ik gisteren naar de Regiodag van het Quiltersgilde in Oisterwijk geweest. Altijd een gezellig dag. Er is die dag altijd een lezing en er wordt ook altijd gezamenlijk een "werkje" gemaakt.

Deze keer werd de lezing gegeven door Dorry van Quilt it & Dotty uit Tilburg. Ze wist veel leuke en interessante dingen te vertellen over de antieke quilts die ze verzamelt. 

Deze quilt sprak me natuurlijk aan. Hexagonnen. Waarschijnlijk al meer dan 100 jaar oud. De kartonnetjes zaten er nog in, gedeeltelijk verkruimeld.
Anieke quilt - eigendom Dorry van Beers 

Deze quilt was bijzonder door de wel heel erg kleine steekjes waar hij mee was gequilt.
Anieke quilt - eigendom Dorry van Beers 
Sommige quilts daar moest je toch even bij slikken. Grote vlekken, gaten er in. Op sommige plekken misten er flinke stukken stof. Zouden onze quilts ook zo worden bekeken over 100 jaar ?


Na de lunch was het tijd om te handwerken. We kregen dit erg leuke pakketje, waar we een naamlabel voor aan bijv. een schaar van konden maken. 

handwerkpakketje
Ik ben er vol goede moed aan begonnen, maar heb uiteindelijk de handdoek in de ring gegooid. Het fijne borduurlinnen, de wat mindere verlichting en dan natuurlijk niet meer zo piepjonge ogen (met wat mankementjes), maakten het voor mij onbegonnen werk. Schrale troost misschien; ik was zeker niet de enige.
Ik ga het lekker op mijn gemak thuis afmaken. Ik denk dat mijn loeplamp goed van pas zal komen. 
Maar, ik heb niet stil gezeten. Ik had mijn doosje met kartonnetjes en lapjes stof mee genomen en heb weer flink wat hexagonnetjes omkleed.

Ik had me er op verheugd nog wat stof voor de "bloementuin" te kopen, maar doordat de winkel die er stond (Quilt it & Dotty) is gespecialiseerd in stoffen in wat zachtere tinten, ben ik daar helaas niet in geslaagd. Volgende keer beter.

3 opmerkingen:

 1. wat leuk om te lezen dan hebben we elkaar vast gezien..........

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marion, was jij degene die de hartjes-top liet zien en zat je bij de organisatie aan tafel ? Dan hebben we elkaar gesproken. Ik heb me opgegeven om te helpen bij de mini-tentoontelling in Tilburg in April 2014

   Verwijderen
 2. Volgende keer ben ik ook van de partij...
  Maar het was vast erg leuk

  BeantwoordenVerwijderen