vrijdag 21 februari 2014

eens in de 20 jaar

Eens in de 20 jaar is het tijd voor een expeditie naar de Huishoudbeurs. Gisteren was het zo ver.
De toegangskaartjes waren al in huis. De treinreis via internet uitgestippeld.

's Morgens om kwart voor 10 reden we weg richting station Den Bosch. Daar deed zich het eerste probleem al voor. De q-park naast het station was vol. De volgende parkeergarage dito. Uiteindelijk zijn we maar in de rij blijven staan. Voor elke auto die naar buiten reed, kon er weer een nieuwe naar binnen. Gelukkig zaten we ruim in de tijd, dus we stonden op tijd op het perron voor de trein van 10.38.

Die trein bleek barstensvol te zitten, dus tot Utrecht maar een plekje gezocht op de trap. Vanaf Utrecht konden we zitten. Vanwege de huishoudbeurs maakt de trein deze dagen een extra stop bij de Rai (lekker makkelijk) en vandaar is het in colonne naar het beursgebouw. Buiten werd er al volop geflyerd en het bekertje erwtensoep ging er ook wel in (het was inmiddels bijna 12 uur).

Omdat we eigenlijk best wel trek hadden, zijn we begonnen in de hal "food & drinks". Tegen de tijd dat we hier ons rondje hadden gelopen, hadden we echt geen honger meer. We hebben overigens alle mooie aanbiedingen kunnen weerstaan.
huishoudbeurs, hal food & drinks
Daarna nog even een kennis opgezocht dit op een stand op de negenmaandenbeurs stond. Vervolgens zijn we een voor een alle hallen doorgeslenterd. Ik denk tenminste dat we alle hallen hebben gehad, we waren op een gegeven moment het spoor een beetje bijster.

In de hal van Festival Fantastique heb ik ook nog een tijdje met een mooie dame staan kletsen. Ik (her)kende haar niet, maar het bleek een BN-er te zijn (Kim K├Âtter)

Inmiddels liep het tegen 5 uur en begonnen we moe te worden. Ergens een zitplaats vinden valt niet mee op de beurs. Laat er nu een standhouder zijn, die zijn stand vol had staan met tuinstoelen met daarin een massageapparaat voor de rug ?! Ideaal. We zijn lekker 10 minuutjes gaan zitten en konden er daarna weer even tegen.

Rond kwart over zes vonden we het welletjes. In de garderobe was het net even rustig, dus onze jassen hadden we snel terug. Bij de uitgang werden blikjes energy-drink uitgedeeld, die we graag aannamen; het gaf ons geen vleugels, maar we merkten wel dat we daarna wat makkelijker liepen.

Op het station was het vervolgens dringen, nog meer dan op de beurs. Door de drukte kwamen we niet bij onze trein, waarna me maar gewoon de eerstvolgende trein die richting Utrecht ging hebben genomen. In Utrecht hebben een pitstop gemaakt om een hapje te eten. Op de terugweg naar de trein was er ook nog even tijd voor een lekker ijsje.

Uiteindelijk was ik om half 10 terug in Drunen. We hebben met z'n tweetjes een gezellig dag gehad, maar we waren het er over eens dat we voorlopig weer genezen zijn van de huishoudbeurs. Minstens voor 20 jaar !

2 opmerkingen:

  1. Jeetje toch wat een dag!!!
    Ik denk dat er over 20 jaar geen huishoudbeurs meer is hoor, doen we alles vanuit onze luie stoel. Weliswaar met gekromde vingers vanwege allerlei reumatische- en handwerkklachten, maar we doen het!!!!!
    groetjes
    Wietske

    BeantwoordenVerwijderen