woensdag 16 juli 2014

afscheid van Puck


Gistermiddag rond kwart over 5 hebben we met pijn in ‘t hart afscheid genomen van onze Puck.
Als je hond haar 14e verjaardag achter de rug heeft, weet je dat het afscheid dichterbij komt, maar dit komt erg onverwacht.

Tijdens onze vakantie is ze 3 weken in het pension geweest waar ze vaker naar toe ging. Daar had ze al slecht gegeten en het laatste weekend had ze ook nog een virus opgelopen waardoor ze aan de diarree was. Omdat Tess het een paar dagen later ook kreeg (het heerst hier in Drunen onder de honden) maakte ik me nog niet zo veel zorgen. Maar toen de diarree over was wilde ze bijna niet meer eten. Af en toe nam ze een stukje gekookte kipfilet aan of een paar hapje van iets lekkers, maar steeds maar muizenhapjes. Het speciale voer van de dierenarts hielp ook al niet. 
De laatste dagen at ze helemaal niet meer en drinken deed ze ook vrijwel niet meer. Ze heeft nog een injectie gekregen tegen de misselijkheid, maar toen dit na 12 uur ook geen verbetering bracht, is er dinsdagmiddag bloedonderzoek gedaan. Binnen een kwartier was het duidelijk. 

Haar nieren en lever bleken niet meer te werken. De koek was op. Omdat ik altijd heb geweten dat ik het leven van onze honden niet onnodig zou willen rekken op het moment dat ze oud en ziek zouden zijn, wist ik wat er moest gebeuren. Ik heb nog even met de dierenarts overlegd en heb Puck mee naar huis genomen. 

Mijn man en dochter zijn ook naar huis gekomen en samen hebben we de komst van de dierenarts gewacht. Ik heb Puck nog een keer naar het grasveldje om de hoek gedragen en daar heeft ze nog even rondgesnuffeld, waarna ik haar weer naar huis heb gedragen. 
Haar laatste uurtje heeft ze lekker op haar favoriete plekje gelegen. Op een kussen onder mijn bureau, in gezelschap van haar halfzus Tess.
Puck ligt rechts
Toen de dierenarts er eenmaal was, heb ik haar naar beneden gedragen en ben ik met haar op de grond gaan zitten en heeft de dierenarts gedaan, wat gedaan moest worden. Ze is bij mij op schoot ingeslapen.
Renée heeft haar later in haar mandje gelegd, waar ze heeft gelegen tot om 7 uur een medewerker van het dierencrematorium haar heeft opgehaald. Vanochtend wordt ze gecremeerd.
Dag lieve Puck

6 opmerkingen:

 1. I send you a big, big hug. I feel so sorry for you.
  Grit

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thank you Grit. It's harder than I imagined. Regards, Marja

   Verwijderen
 2. Ach afscheid nemen van zo'n trouwe kameraad is niet niks.
  Sterkte
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Puck,

  Je was een lieve hond en ik ben blij dat ik jou nog mooi heb kunnen maken in april.
  Speel maar fijn in de hondenhemel zonder pijn. Rust zacht lieve Puck.
  Heel veel sterkte gewenst voor jullie Marja.

  Selma

  BeantwoordenVerwijderen