zaterdag 12 april 2014

de kop is er af

Mijn man en ik zeilen eigenlijk al ons hele leven. 6 Maanden per jaar zijn we in de weekenden op het water te vinden (wind en weder dienende). Van begin april tot eind september. De rest van het jaar is gereserveerd voor onderhoud aan de boot als hij op de kant staat.
Gisterochtend klokslag 10 uur lag de boot weer in het water voor het nieuwe seizoen.
's Middags de mast er ook meteen maar opgezet en zodoende lag hij vanmiddag klaar voor de eerste tocht, het was per slot van rekening prachtig weer.
kruisen
Overigens vertrokken we niet zonder de nodige voorzorgsmaatregelen. Een zwemvest en handschoenen zijn aan het begin van het seizoen wel noodzakelijk. De handschoenen omdat er na 6 maanden niets doen geen eelt meer op de handen staat en het zwemvest omdat onze boot geen zee-reling heeft en over boord vallen voor de hand ligt. Omdat het water van de Bergsche Maas op het moment nog maar 11 graden is, is een zwemvest niet overbodig.
Op de heenweg kruisen en op de terugweg lekker in het zonnetje voor de wind relaxen. Een mooi begin van het zeizoen.
voor de wind

4 opmerkingen:

 1. Zag jullie net wegvaren toen ik aankwam. Ziet eruit als een prima eerste tochtje!

  Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier wordt de laatste hand gelegd aan de boot voordat hij weer te water gaat. Bij ons zit er heeeeeel veeeeeel lakwerk aan. Dus de afgelopen maanden waren de weekenden weer goed gevuld. Ook gaan er veel zaterdagen in de zwemwedstrijden van jongste dochter zitten maar dat willen we ook niet missen. Nog een paar weekenden en dan kunnen wij ook weer het water op. Naast onze 'grote boot' (een noorse jol) hebben we voor jongste dochter nu ook een splash. Dat wordt dus dobbelen welke boot er opgetuigd wordt.
  Nu maar hopen dat het een super mooi vaarseizoen wordt en dat we niet al het mooie weer nu al opgemaakt hebben.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marguerite, wij hadden tot een paar jaar geleden een houten draak uit 1965, dus van lakwerk weten we hier alles af. Op naar een mooi zeilseizoen. Groetjes, Marja

   Verwijderen
 3. Heerlijk die weekenden op het water. Vandaag is ook al zo'n stralende dag.

  BeantwoordenVerwijderen