maandag 26 mei 2014

huishoudelijk werk en gasten

vanochtend vond ik het tijd voor wat huishoudelijk werk. Vanochtend om zeven uur zat de vitrage al in het wasmachine, zodat ik - na het lappen van de ramen - ze om een uur of half 10 al weer op kon hangen. Had ik het maar niet gedaan. Toen ik ze weer op wilde hangen, trok ik er zomaar een grote scheur in. Gelukkig staat de naaimachine hier altijd gebruiksklaar, dus een provisorische reparatie was zo gedaan. Als je buiten staat valt het niet al te erg op.

Dus we kunnen op ons gemak op zoek naar vervanging.

Omdat ik toch met een emmer sop bezig was, heb ik ook maar meteen de rommel van onze gasten opgeruimd.
We hebben eigenlijk elk jaar wel een koppel vogels dat een nestje bouwt in onze tuin. De laatste 3 jaar zijn dat duifjes. Niks mis mee. Je hebt de eerste tijd amper in de gaten dat ze er zijn. Het is eigenlijk een wonder dat de jongen het overleven, want duiven zijn waardeloze nestenbouwers. Als ze 15 takjes op een hoop hebben gegooid vinden ze het eigenlijk al best en worden de eieren gelegd.
Dit jaar merkte ik dat ze er waren om dat er steeds meer takjes onder de pergola kwamen te liggen. Volgens mij lagen er uiteindelijk meer op de grond dan er in het nest zaten.

als ik me niet beweeg, dan zie je me niet, toch ?
Als de jongen net uit het ei zijn is er ook nog niets aan de hand, maar naar mate ze groter worden, wordt het een rommeltje
Laat niet als dank voor het aangenaam verpozen
Dus hier met sop en borstel aan de gang. Om te voorkomen dat ik elke dag kan gaan schrobben heb ik het zo opgelost.4 opmerkingen:

 1. Petje af om 7 uur al zo aan de slag. Maar dan heb je ook nog wat aan de dag.
  Jammer van het gordijn maar het kan ook leuk zijn om nu naar andere op zoek te gaan.
  Bij mij moet alles ook eerst versleten zijn voor ik van mijzelf iets nieuws mag kopen. Gek eigenlijk maar ja zo ben ik groot gebracht.
  Het emmertje met sop gebruiken voor andere doeleinden is ook iets wat ik maar al te graag doe. In de lege groene en grijze afvalton van de gemeente is al menig emmertje sop gestort daar worden ze weer heerlijk fris en schoon van.
  Wat zijn wij toch goed bezig denk ik als ik dit nog eens na lees.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marga, nu ik er over na denk; die vitrage is al best wel oud, dus eigenlijk wel tijd voor wat nieuws. En inderdaad, zolang het nog niet kapot is, komt het er niet van. Nu mag het ;)
   Groetjes, Marja

   Verwijderen
 2. Bij mij is hetzelfde gebeurd - een hele geer in de vitrage... Hoe oud ze zijn, weet ik niet eens meer. Ramen schoon en ze hangen weer, maar toch maar nieuwe besteld bij de Hema!
  Wij hebben ook een duivenstel gehad - een nest bouwen konden ze niet - er lag een hele verzameling takjes onder de boom en toch kwam het mannetje steeds weer met een nieuwe, mooie aan vliegen. Ze zijn uiteindelijk naar de conifeer van de buren verhuisd, waar ze nu heel gelukkig zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Irene, dit is het derde jaar dat ze bij ons in de tuin zitten, maar dit is de eerste keer dat we jongen zien. Andere keren hebben we wel eitjes gezien, maar daarna was het nest ineens leeg. Groetjes, Marja

   Verwijderen