vrijdag 4 oktober 2013

zoet/zuur

Jaren geleden heb ik een recept uit de krant geknipt en sindsdien maak ik het in principe elk najaar een keer: appelchutney. Vanochtend was het weer zo ver.
alle Ingrediënten bij elkaar
Ik maak altijd een grote pan vol en begin een paar maanden van te voren al potjes te sparen.
mooie potjes gespaard
Na het nodige snij-, hak- en roerwerk, moet het een tijdje sudderen. De koopplaat was - echt waar - schoon toen ik begon.
het ruikt heerlijk
Na ongeveer een half uur kan het overgeschept in de potjes, wat bij mij nooit zonder knoeien gaat. Potjes even op z'n kop, zodat de deksels vacuüm kunnen trekken.
een afkoelen
Tenslotte nog even stickertjes schrijven/plakken en dan kunnen de potjes chutney voorlopig de kast in. Volgens het recept is de chutney nl. pas over een maand op 3 op z'n lekkerst. Maar waarom heeft dat ene potje (rechts achter) geen stickertje ? Die deksel was niet vacuüm getrokken, dus daar beginnen we nu al aan. Want uit ervaring weet ik dat de chutney nu ook al prima smaakt.
appelchutney, smakelijk eten

2 opmerkingen:

  1. Marja, dat ziet er heerlijk uit, waar gebruik je dit bij?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Fennie, we eten het eigenlijk bij van alles. Bij nasi, maar ook bij gehaktballen en alles daar tussen in.

      Verwijderen