woensdag 20 november 2013

Een stukje kerst

Ik weet het, Sint is nog maar net in het land, maar ik laat toch al wat voor kerst zien. Ik heb er het afgelopen jaar als ik zin had aan gewerkt.
Veel van de patronen voor de borduurmachine maak ik zelf, maar regelmatig kan ik de verleiding niet weerstaan en dan koop ik patronen bij Embroidery Library.
Ze hebben een serie genaamd "bouquet" en daar heb ik in de loop van de tijd 6 patronen van gekocht (de laatste 2 pas recent), echt heel mooi.
Het streven was om de 4 patronen (die ik toen had) allemaal uit te borduren, zonder dat ik eigenlijk wist wat het moest gaan worden.
Uiteindelijk heeft het resulteert in 2 kussenhoezen en 2 wandkleedjes. Dus de woonkamer is straks helemaal in kerstfeer.

Zo ziet het er uit als de kussens in de bank liggen
De kerststofjes zijn uit een jelly roll. Alles is met de machine in elkaar gezet en met de hand gequilt (de wandkleedjes in de naad).

De eerste die ik maakte was de laars van de kerstman:
D9169 Santa Boot Bouquet (patroon EL)
Daarna volgde de laars van een elf
E5585 Elf Boot Bouquet (patroon EL)
 Tot slot maakte ik de dameslaars:
E5583 Mrs. Claus' Boot Bouquet (patroon EL)
en de kerstsok
G4411 Christmas Stocking Bouquet (patroon EL)
En als de machine dan toch staat te werken, dan nog maar even door voor de achterkant van de kussens.

Ik geloof dat ik de dameslaars het mooist vind. Wat vinden jullie ?

Ik heb overigens nog 2 patronen te gaan; de hoed van een sneeuwman en de hoed van een leprechaun (ierse kabouter). Om even een idee te geven; de patronen variĆ«ren in grootte van 65.000 steken tot 85.000 steken

2 opmerkingen:

  1. Ik vind bijde patronen mooi! Echt romantisch voor de kerst. Toevallig heb ik zelf iets dergelijks gemaakt maar dan geen Kerst. Borduur in het midden en randen van stof er om heen. Komt eerdaags op mijn blog. Jou blog is leuk, kom zeker vaker terug om te kijken naar je creaties !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Marie, dank je. Ik ben benieuwd naar je blog. Groetjes, Marja

      Verwijderen