zaterdag 27 september 2014

Leuke prijs

Op 8 september jl. kreeg ik aan het eind van de middag een heel leuk telefoontje. Richard van de Vriendenloterij belde me met de mededeling dat ik een prijs had gewonnen. Ik mocht met 3 introducees een mini-cruise maken naar Newcastle !
Omdat ik op dat moment aan het rondkijken was waar ik samen met mijn moeder en 2 zussen zou gaan eten ter gelegenheid van mijn verjaardag, wist ik meteen wie ik mee wilde vragen.

Op vrijdag 19 september vertrokken we met z'n viertjes richting IJmuiden.
gepakt en gezakt
Bij de terminal in IJmuiden werden we verwelkomd door Richard en Mark van de Vriendenloterij. Na het inchecken en de paspoortcontrole konden we rond half 4 aan boord.
We gingen meteen naar onze hutten op dek 11, waar voor elk van ons een dopper waterfles klaar lag en een overzicht van het programma voor het weekend,
klaar voor vertrek
Nadat we ons hadden geïnstalleerd, konden we bij de Richard en Mark onze polsbandjes ophalen, zodat we vrij toegang hadden tot het dinerbuffet en ontbijt aan boord. Als klap op de vuurpijl kregen we ook nog 100 euro "drinkgeld" zodat we tijdens ons verblijf aan boord echt niets tekort hoefden te komen.

Het was ideaal weer voor een oversteek naar Engeland. Rustig weer (geen golven) en een zonnetje.
's Avonds lekker gegeten en natuurlijk afgesloten met een toetje.
toetjesbuffet
Vertrokken we in Nederland met zon, bij aankomst in Engeland was er niet veel te zien, dankzij de mist.
mist en miezerige regen
Bij de terminal stonden touringcars voor ons klaar voor een rondrit door de omgeving.
Het was erg leuk om met de bus door Coronation Street - achtige straatjes te rijden. Onze engelse gids (die goed nederlands sprak) wist veel interessante wetenswaardigheden te vertellen.
Na pakweg een uur werden we in het centrum van Newcastle afgezet voor een paar uur vrije tijd.

Na de lunch bij Debbenham (groot warenhuis) bezochten we o.a. een oude overdekte markt.
Omdat we beslist de boot niet wilden missen, waren we weer op tijd terug op het verzamelpunt. Overigens liet Engeland zich ook nog van haar mooie kant zien; we vertrokken in het zonnetje.

Op de terugweg stond er heel wat meer wind en waren de golven beslist groter, maar niemand is zeeziek geworden (waar we stiekem wel bang voor waren).
wind en golven
Tegen 10 uur voeren we de haven van IJmuiden weer binnen.
nederlands kust
Na een voorspoedige terugreis was het thuis nog even nagenieten met een kop koffie en de bij Marks & Spencer gekochte koeken.
Lekkere koek: witte chocolade + kokos
Groetjes,
Marja


1 opmerking: