donderdag 18 augustus 2016

mooie dag

ergens in mei had ik me voorgenomen om deze zomer een keer (samen met dochterlief) op de fiets naar Woudrichem te gaan. We weten allemaal inmiddels hoe deze zomer tot nu toe is geweest, dus jullie zullen begrijpen dat het er tot nu toe nog niet van was gekomen. Het waaide te hard, het regende en het was zelfs een keer te warm.
Gisteren is het er dan toch van gekomen (achteraf gezien waaide het toch nog flink, maar dat mocht de pret niet drukken).

Bij ons vandaan is het ongeveer 25 km naar Woudrichem. Op de heenweg hebben we voor een route via de Heusdense Brug gekozen. Na 1,45 uur trappen stonden we bij de Waterpoort aan het water.

uitzicht op de historische haven en de Merwede
Na een welverdiende cappuccino op een terrasje, zijn we eerst even bij de plaatselijke quiltwinkel binnen gelopen. In een "rommelbak" nog wat leuke stofjes gevonden.
leuke stofjes
Daarna hebben lekker in het zonnetje een rondje gelopen door Woudrichem. Ik kom mijn hele leven al met enige regelmaat in Woudrichem, maar het blijft leuk.

Uiteindelijk zijn we bij de historische haven op weer een ander terrasje beland voor een lekkere lunch.

Voor de terugreis vonden we het een goed idee om met de pont bij Drongelen de Bergsche Maas over te steken. Hier zeilen we per slot van rekening bijna wekelijks langs. Leuk om het een keer van de ander kant te zien.
Aan de Bergsche Maas staan 5 windmolens. Wat bleek; die windmolens kun je bij wijze van spreken al zien als je in Woudrichem begint te fietsen. We hadden ruim een uur nodig om ze te bereiken.

op de pont bij Drongelen
Om de dag helemaal goed af te sluiten hebben we 's avonds ook nog maar een eindje gezeild op diezelfde Bergsche Maas, deze keer richting de Heusdense Brug, De wind en zon precies goed. Een perfecte afsluiting voor een mooie dag.

1 opmerking: